Ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων και ο Σύλλογος Ελλήνων Ημεροδρόμων (ΣΕΗ), συνδιοργανώνουν τον πρώτο αγώνα δρόμου «1ος Αυθεντικός Φειδιππίδειος Δρόμος Αθήνα – Σπάρτη – Αθήνα».

Ο αγώνας είναι αφιερωμένος στην έρευνα κατά του καρκίνου και θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με το Κέντρο Ανοσολογίας και Ανοσοθεραπείας του Καρκίνου του Νοσοκομείο «Άγιος Σάββας» και το νεοσύστατο σύλλογο Φ.Α.Ο.Σ. (Φυσιολατρικό Αθλητικό Ορειβατικό Σύλλογο).

Η εκκίνηση θα δοθεί το Σάββατο 21 Νοεμβρίου στις 06:00, στο χώρο της Αρχαίας Αγοράς των Αθηνών και ο τερματισμός θα γίνει στον ίδιο χώρο την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου στις 14:00.

Η εκδήλωση βράβευσης των συμμετεχόντων υπεραθλητών, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου στις 17:00, στο Πολιτιστικό Κέντρο του δήμου Αθηναίων «Μελίνα».

Ο συγκεκριμένος αγώνας είναι αυξημένων απαιτήσεων, καθώς οι συμμετέχοντες καλούνται να καλύψουν τη διαδρομή που έκανε ο Φειδιππίδης, όπως αυτή περιγράφεται από τον Ηρόδοτο και τον Πλούταρχο. Σ’αυτόν, λαμβάνουν μέρος οι καλύτεροι υπερμαραθωνοδρόμοι από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

SHARE

loading...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ