Στη Λέσβο βρίσκεται από το μεσημέρι του Σαββάτου ο ύπατος αρμοστής του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες Αντόνιο Γκουτέρες.

Όπως δήλωσε ο κ. Γκουτέρες, η Λέσβος «αποτελεί παράδειγμα αλληλεγγύης και γενναιοδωρίας προς τους πρόσφυγες και τους μετανάστες. Παράδειγμα προς όλο τον κόσμο για τα αισθήματα που επέδειξε προς τους ανθρώπους που διασχίζουν τη Μεσόγειο διαφεύγοντας από τα μέτωπα της Μέσης Ανατολής».

Σύμφωνα με τον ύπατο αρμοστή του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, «το μεταναστευτικό δεν είναι πρόβλημα της Λέσβου και της Ελλάδας. Αποτελεί ένα μεγάλο ευρωπαϊκό πρόβλημα και η αντιμετώπισή του απαιτεί ευρωπαϊκή απάντηση».

Συνοδευόμενος από τον δήμαρχο Λέσβου Σπύρο Γαληνό και την υποστράτηγο της Ελληνικής Αστυνομίας, προϊσταμένη του Κλάδου Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων της ΕΛ.ΑΣ., Ζαχαρούλα Τσιριγώτη, ο κ. Γκουτέρες επισκέφθηκε το κέντρο διαμονής προσφύγων στις πρώην εγκαταστάσεις του ΠΙΚΠΑ, το υπό διαμόρφωση κέντρο φιλοξενίας στον Καρά Τεπέ και τέλος το κέντρο ταυτοποίησης μεταναστών και προσφύγων στη Μόρια.

Το απόγευμα θα πάρει μέρος σε διευρυμένη σύσκεψη με θέμα το μεταναστευτικό στο παλιό Δημαρχείο της Μυτιλήνης, στην οποία θα συμμετάσχουν οι αρμόδιοι φορείς, και στη συνέχεια θα συναντηθεί με εθελοντικές οργανώσεις και Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις που δραστηριοποιούνται σε ζητήματα μεταναστών και προσφύγων.

Την Κυριακή ο κ. Γκουτέρες θα επισκεφθεί το βόρειο τμήμα της Λέσβου και ιδιαίτερα τη διαδρομή από τη Σκάλα Συκαμνιάς μέχρι τον Μόλυβο, όπου και πραγματοποιούνται οι περισσότερες αφίξεις μεταναστών και προσφύγων.

SHARE

loading...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ