Ακόμα μια εβδομάδα δίχως δικηγόρους θα βιώσει η Ελλάδα, καθώς όπως αποφάσισε σήμερα, Σάββατο 13 Φεβρουαρίου, η συντονιστική επιτροπή της ολομέλειας των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, παρατείνεται η πανελλαδική αποχή τουλάχιστον μέχρι τις 22 Φεβρουαρίου.

Οι δικηγόροι απέχουν των καθηκόντων τους από τις 12 Ιανουαρίου, με την αποχή αυτή πλέον να έχει πάρει διαστάσεις απεργίας διαρκείας.

Σήμερα συνεδρίασε στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών η συντονιστική επιτροπή της Ολομέλειας των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας και συζήτησε τις εξελίξεις σχετικά με το ασφαλιστικό.

Η συντονιστική επιτροπή διαπίστωσε ότι δεν υπάρχει έως τώρα καμία ουσιαστική ανταπόκριση από την Κυβέρνηση στα αιτήματα του δικηγορικού σώματος για απόσυρση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου και έναρξη ουσιαστικού διαλόγου με τους κοινωνικούς φορείς από μηδενική βάση, αλλά ούτε και ανταπόκριση στο αίτημα των δικηγόρων για χορήγηση συγκεκριμένων ποσοτικοποιημένων στοιχείων, καθώς και της συναφούς αναλογιστικής μελέτης.

Κατόπιν αυτών η συντονιστική επιτροπή αποφάσισε την παράταση της πανελλαδικής αποχής έως και τις 22 Φεβρουαρίου 2016.

SHARE

loading...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ