Στον εντοπισμό και τη σύλληψη 7 παράτυπα μεταναστών καθώς και στη σύλληψη των 2 διακινητών τους προέβησαν, χθες το απόγευμα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Εν τω μεταξύ, συνελήφθη και ενας 62χρονος ημεδαπός συνεργός τους, καθώς όπως προέκυψε καθοδηγούσε και διευκόλυνε την μεταφορά των ανωτέρω παράτυπα εισελθόντων μεταναστών.

Ειδικότερα, στελέχη του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών και του Γραφείου Ασφαλείας της Λιμενικής Αρχής Χίου, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, εντόπισαν στη μαρίνα του Ε.Ο.Τ., ιστιοφόρο σκάφος από το οποίο αποβιβάζονταν 7 μετανάστες. Κατά τη διάρκεια της έρευνας, εντοπίστηκαν εντός του σκάφους 2 διακινητές, ηλικίας 46 και 19 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι αναγνωρίστηκαν ως ο κυβερνήτης του ιστιοφόρου και ο βοηθός του.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν το ανωτέρω ιστιοφόρο, καθώς και χρηματικό ποσό που βρέθηκε στο σκάφος.

Παράλληλα, 46 ακόμα παράτυποι μετανάστες συνελήφθησαν νοτιανατολικά της Μυκόνου,  καθώς και οι δύο αλλοδαποί διακινητές τους, ηλικίας 40 και 32 ετών αντίστοιχα.

Συγκεκριμένα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά της Μυκόνου, ιστιοφόρο σκάφος με ικανό αριθμό επιβαινόντων, το οποίο οδηγήθηκε συνοδεία του περιπολικού σκάφους στο λιμάνι της Μυκόνου, όπου αποβιβάστηκαν όλοι οι μετανάστες με ασφάλεια.

SHARE

loading...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ