Στη σύλληψη δύο διακινητών προσφύγων, ενός 18χρονου και ενός 20χρονου, προχώρησαν μέλη πληρώματος σκάφους της Frontex, το πρωί της Τρίτης, το οποίο έκανε περιπολία στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης «Ποσειδών Ταχεία Επέμβαση».

Αρχικά, εντοπίστηκε πνευστή λέμβος από την οποία είχαν αποβιβαστεί 46 πρόσφυγες επί της νήσου Παναγίας Οινουσσών Χίου. Ακολούθησε καταδίωξη με αποτέλεσμα την ακινητοποίηση της λέμβου και τη σύλληψη των δύο χειριστών της.

Σε έλεγχο που διενεργήθηκε με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., βρέθηκε στην κατοχή του 20χρονου και κατασχέθηκε μία πλαστική συσκευασία που περιείχε 7 γραμμάρια κατεργασμένης ινδικής κάνναβης.

Μέλη πληρώματος σκάφους της Frontex προχώρησε επίσης στη σύλληψη 57χρονου αλλοδαπού διακινητή προσφύγων το απόγευμα της Τρίτης, αφότου είχε αποβιβάσει 46 πρόσφυγες στο ίδιο νησί.

Τέλος, άλλος ένας 23χρονος αλλοδαπός διακινητής συνελήφθη από το Λιμενικό το βράδυ της Τρίτης, μετά από επιχείρηση διάσωσης 25 προσφύγων ανοιχτά της Λέσβου.

SHARE

loading...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ