Μέσα σε κλίμα συγκίνησης και θρησκευτικής κατάνυξης τελέσθηκε στον μητροπολιτικό ναό της Μεγάλης Παναγίας στη Νεάπολη Λασιθίου η ενθρόνιση του νέου μητροπολίτη Πέτρας και Χερρονήσου, Γεράσιμου.

Κατά τη διάρκεια της ενθρόνισης, τον νέο μητροπολίτη προσφώνησαν ο εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριάρχη, μητροπολίτης Ανδριανουπόλεως Αντιόχειος, ο εκπρόσωπος του Πατριάρχη Αλεξανδρείας, μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, Ευγένιος και ο πρόεδρος της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης, αρχιεπίσκοπος Ειρηναίος.

Επίσης, τον καλωσόρισαν εκ μέρους του κλήρου ο πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης Τίτος Ταμπακάκης, καθώς και ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης και οι δήμαρχοι Αγίου Νικολάου Αντώνης Ζερβός και Οροπεδίου Λασιθίου Γιάννης Στεφανάκης, οι οποίοι του επέδωσαν ένα εγκόλπιο και έναν σταυρό.

Κατά τον ενθρονιστήριο λόγο του ο νέος Μητροπολίτης απευθυνόμενος στο ποίμνιο του τόνισε: «Σεις είστε πλέον η οικογένεια μου. Σεις βρίσκεσθε μέσα στην καρδιά μου. Σεις είστε το εγκόλπιο μου, η δόξα μου, η χαρά και το αγαλλιάμα μου, αλλά ταυτόχρονα και ο πόνος, η έγνοια, η αγωνία μου, το αντικείμενο της προσευχής μου». Επιπλέον, εμφανώς συγκινημένος ανέφερε: «Δεχθείτε από τα βάθη της ψυχής μου τον πρώτο επισκοπικό χαιρετισμό . Ειρήνη υμίν, ειρήνη πασι, εν ειρήνη τοις εγγύς και τοις μακράν. Ο Χριστός εν τω μέσω υμών από του νυν και έως των αιώνων».

Ακολούθως ο κ. Γεράσιμος τέλεσε τρισάγιο στον τάφο του προκατόχου του, αοιδίμου Μητροπολίτη Πέτρας και Χερρονήσου μακαριστού Νεκταρίου, ενώ αργότερα δόθηκε γεύμα στα Μάλια, όπου τον προσφώνησε ο δήμαρχος Χερσονήσου Γιάννης Μαστοράκης.

Στη σημερινή τελετή εκτός των Ιεραρχών και του κλήρου παραβρέθηκαν ο περιφερειάρχης Κρήτης, βουλευτές, δήμαρχοι εκπρόσωποι των αρχών και πλήθος κόσμου.

SHARE

loading...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ