Η γενική γραμματεία Διαφάνειας του υπουργείου Δικαιοσύνης φιλοξενεί σήμερα Πέμπτη και αύριο τα σεμινάρια ανταλλαγής καλών πρακτικών που διοργανώνει η Γενική Διεύθυνση Δικαιοσύνης και Καταναλωτών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Τα σεμινάρια θα διεξαχθούν στο ξενοδοχείο Electra Palace Athens (N. Νικοδήμου 18 στην Πλάκα).

Τα σεμινάρια ανταλλαγής καλών πρακτικών αφορούν στο πεδίο Lesbian, gay, bisexual, transgender and intersex (LGBTI) και περιλαμβάνουν: α) Εκτίμηση των επιπτώσεων της νομοθεσίας περί ισότητας στη χάραξη πολιτικής και β) Αποτελεσματική ενσωμάτωση της ισότητας και της απαγόρευσης των διακρίσεων στη χάραξη πολιτικής.

Στα σεμινάρια συμμετέχει περιορισμένος αριθμός εκπροσώπων των κρατών μελών της Ε.Ε. Πρόκειται για εκπροσώπους ειδικευμένους στην καταπολέμηση των διακρίσεων για τους LGBTI. Κατά τη διάρκεια των σεμιναρίων θα παρίσταται ο γενικός γραμματέας Διαφάνειας, Κωστής Παπαϊωάννου, ο οποίος θα αναφερθεί μεταξύ άλλων στην ατζέντα προστασίας των δικαιωμάτων των LGBTI με εστίαση στο σύμφωνο συμβίωσης και στη νομική αναγνώριση ταυτότητας φύλου.

SHARE

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ