Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης 3μηνης διάρκειας κηρύχτηκε και πάλι χθες ο δήμος Τρίπολης, με απόφαση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη, έπειτα από αίτημα του δήμου, για το κρίσιμο ζήτημα απομάκρυνσης των σκουπιδιών.

Η απόφαση λήφθηκε με στόχο την προστασία της δημόσιας υγείας των κατοίκων και των επισκεπτών της πόλης, καθώς και για την προστασία του περιβάλλοντος από επικίνδυνη ρύπανση.

Ταυτόχρονα, με την απόφαση αυτή, ο δήμος καλείται να ορίσει χώρο κατάλληλο για προσωρινή αποθήκευση και μεταφόρτωση, ο οποίος να καλύπτει τις προβλεπόμενες από το νόμο προϋποθέσεις. Επίσης θα πρέπει να ληφθούν μέτρα πυροπροστασίας στον χώρο που θα βρεθεί, καθώς επίσης ορίζεται πως η αποκατάσταση του χώρου θα γίνει ευθύνη του δήμου Τρίπολης.

Στο κείμενο της απόφασης του περιφερειάρχη, επισημαίνεται πως ο χώρος που έχει οριστεί και μισθωθεί από το δημοτικό συμβούλιο Τρίπολης, για προσωρινή αποθήκευση και μεταφόρτωση των απορριμμάτων, δεν εμπίπτει εκ του νόμου στις αρμοδιότητες των υπηρεσιών της Περιφέρειας για να τον εγκρίνει, συνεπώς δεν μπορεί η Περιφέρεια να προβεί σε οποιαδήποτε ενέργεια σχετικά με τη συνέχιση ή μη της προσωρινής εναπόθεσης εκεί των απορριμμάτων του δήμου της πόλης.

SHARE

loading...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ