Κλειστή είναι η οδός Πανεπιστήμιου από μαθητές, γυμνασίου και λυκείου, της Αττικής. Η κινητοποίηση αποφασίσθηκε μέσω διαδικτύου και χαρακτηρίζεται προειδοποιητική και αφορά τις ελλείψεις σε καθηγητές, βιβλία, υποδομές, υλικά κ.α.

Στο πλευρό των μαθητών βρίσκεται η Ομοσπονδία Γονέων Αττικής ενώ στάση εργασίας έχει κηρύξει η ΟΛΜΕ από τις 11:00 το πρωί έως τις 14:00 το μεσημέρι και καλεί σε συμμετοχή την εκπαιδευτική κοινότητα για την επιτυχία των συλλαλητηρίων των μαθητών.

Στο μεταξύ, μικρής έκτασης επεισόδια σημειώθηκαν στην οδό Όθωνος στην πλατεία Συντάγματος, όταν ομάδα μαθητών επιτέθηκε με πέτρες σε υποκατάστημα τράπεζας.

Στη συνέχεια, οι νεαροί πέταξαν πέτρες προς την πλευρά των τροχονόμων που βρίσκονται στην είσοδο του γκαράζ της Βουλής. Αποτέλεσμα ήταν να ξεκινήσουν συμπλοκές μικρής έντασης μεταξύ των νεαρών κουκουλοφόρων και δύναμης των ΜΑΤ που φυλάσσει τη Βουλή.

Το κύριο σώμα του μαθητικού συλλαλητηρίου διαχωρίστηκε άμεσα από την ομάδα των νεαρών κουκουλοφόρων. Μαθητές σχημάτισαν αλυσίδα και αποδοκιμάζουν τις συμπλοκές που σημειώνονται.

SHARE

loading...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ