Άρχισε λίγο μετά τις 7:30 το πρωί της Τρίτης, επιχείρηση της ΕΛΑΣ για την εκκένωση των δύο εναπομεινάντων άτυπων καταυλισμών στην ευρύτερη περιοχή της Ειδομένης, στο ξενοδοχείο που βρίσκεται στη στροφή για Ευζώνους και στο βενζινάδικο.

Ήδη από τους καταυλισμούς έχουν αναχωρήσει 6 λεωφορεία από το ξενοδοχείο που βρίσκεται στη στροφή για Ευζώνους και στο βενζινάδικο, λίγα χιλιόμετρα από τα σύνορα. Συνολικά 399 πρόσφυγες και μετανάστες (Σύροι, Ιρακινοί, Μαροκινοί, Αλγερινοί και Πακιστανοί) κατευθύνονται σε διάφορα κέντρα φιλοξενίας.

Παράλληλα, στην κυκλοφορία δόθηκε πριν από λίγη ώρα το κομμάτι της ΠΑΘΕ, από τη γέφυρα του Πολυκάστρου έως τη στροφή για Ευζώνους, που είχε κλείσει το πρωί λόγω της αστυνομικής επιχείρησης της ΕΛΑΣ για την εκκένωση των 2 εναπομεινάντων άτυπων καταυλισμών στην ευρύτερη περιοχή της Ειδομένης.

Σημειώνεται ότι χθες, Δευτέρα, απομακρύνθηκαν από τον άτυπο καταυλισμό στο βενζινάδικο, στην ΠΑΘΕ Πολυκάστρου, 1.158 πρόσφυγες από τη Συρία και το Ιράκ (58 Ιρακινοί και οι υπόλοιποι Σύροι), οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο κέντρο φιλοξενίας, στα Βασιλικά.

SHARE

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ