Προθεσμία για να απολογηθούν την Παρασκευή, 9 Σεπτεμβρίου, ζήτησαν και πήραν από τις εισαγγελικές Αρχές οι έξι Ρομά που κρατούνται στην Αστυνομική Διεύθυνση Λευκάδας, με την κατηγορία της πρόκλησης σωματικών βλαβών και αντίστασης κατά της Αρχής.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, το βράδυ της Δευτέρας, 5 Σεπτεμβρίου, κλιμάκιο αστυνομικών, δύο από την Τροχαία και δύο από την Ασφάλεια, σταμάτησαν στην παραλιακή Γολέμη της Λευκάδας αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν τρεις Ρομά και προσπάθησαν να τους κάνουν έλεγχο. Σύμφωνα με τις πρώτες μαρτυρίες, οι Ρομά φέρεται ότι ήταν σε κατάσταση μέθης, αντιστάθηκαν κατά των αστυνομικών Αρχών και στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή.

Ο εντοπισμός τους έγινε στην περιοχή Γύρα, όπου διαμένουν τον τελευταίο καιρό. Όταν έφτασαν οι αστυνομικοί δέχθηκαν επίθεση με διάφορα αντικείμενα από τους Ρομά και από συγγενείς τους.

Αποτέλεσμα της συμπλοκής ήταν να τραυματιστούν δύο αστυνομικοί, ο ένας στο πρόσωπο και ο δεύτερος στο μάτι, στην πλάτη και στον αυχένα. Ακολούθησε επιχείρηση για τη σύλληψη των δραστών από αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες κατάφεραν να εντοπίσουν τους έξι Ρομά. Οι τραυματισμένοι αστυνομικοί εισήχθησαν στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκάδας, από όπου πήραν εξιτήριο σήμερα το μεσημέρι.


loading...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ