Κονδύλια ύψους 1,7 εκατομμυρίων ευρώ, εξασφαλίστηκαν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή που θα δοθούν στην  Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ με σκοπό να προσληφθούν 118 άτομα στην Υπηρεσία Υποδοχής και Ταυτοποίησης προσφύγων.

Ο γενικός γραμματέας Υποδοχής, Οδυσσέας Βουδούρης, στη συνάντησή του με τον εκπρόσωπο του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα, Φιλίπ Λεκλέρκ, «χαιρέτησε την πρωτοβουλία της Ύπατης Αρμοστείας, επισημαίνοντας ότι η μέχρι τώρα συνεργασία των δυο φορέων έχει καταγράψει σημαντικά αποτελέσματα σε τομείς, όπως η αξιολόγηση και η βελτίωση της σίτισης και των δομών φιλοξενίας, η δημιουργία των ασφαλών ζωνών για τους ασυνόδευτους ανηλίκους κλπ.», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Η ανάγκη ενίσχυσης της Υπηρεσίας Υποδοχής είναι άμεση, εξηγεί η γενική γραμματεία στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, καθώς η πρόσληψη των μόνιμων υπαλλήλων που προβλέπει μέσω ΑΣΕΠ ο Ν. 4375 θα χρειαστεί αρκετούς μήνες έως ότου ολοκληρωθεί. Ο νόμος ψηφίστηκε τον περασμένο Απρίλιο, αλλά καθυστερεί η εφαρμογή του.

Γι’ αυτό το λόγο, οι κ.κ. Βουδούρης και Λεκλέρκ, κρίνουν σημαντικό να υπογραφεί το γρηγορότερο δυνατόν η συμφωνία μεταξύ των δύο φορέων, ώστε να αναλάβουν οι προσληφθέντες καθήκοντα εντός του Σεπτεμβρίου.


ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ