Στον ισχυρισμό ότι δεκάδες πρόσφυγες πέρασαν τα σύνορα από την Ειδομένη στα Σκόπια, προχωρά φωτογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων, με τις αρχές της γειτονικής χώρας να δηλώνουν ότι δεν υπάρχει κάποια τέτοια πληροφόρηση.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο φωτογράφος ο οποίος ταξίδευε με άλλους δημοσιογράφους είδε την ομάδα των προσφύγων και μεταναστών από την Ειδομένη στην πόλη Γευγελή στα Σκόπια.

«Είδα κάποιον να πηδά από έναν θάμνο, μπροστά στο αυτοκίνητο, μετά είδα 2-3 ακόμη και άλλους 50 να ξεκουράζονται στους θάμνους» σημείωσε, προσθέτοντας ότι «πολλοί ακόμη» ακολουθούσαν το συγκεκριμένο γκρουπ.

Στην ομάδα, σύμφωνα με τον φωτογράφο υπήρχαν «πολλές γυναίκες, παιδιά, ακόμη και μια γυναίκα που κρατούσε μία γάτα, οι οποίοι στη συνέχεια εξαφανίστηκαν». Πρόσθεσε επίσης ότι έδειχναν τρομαγμένοι και κουρασμένοι.

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος της αστυνομίας των Σκοπίων δήλωσε στο AFP ότι «δεν έχω τέτοια πληροφόρηση». «Έχουμε καθημερινά τέτοιες απόπειρες και η αστυνομία παίρνει μέτρα για να προστατεύσει τα σύνορα» πρόσθεσε.

SHARE

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ