Άνδρες του Λιμενικού Σώματος και της αστυνομίας υποχρέωσαν περίπου 10.000 πρόσφυγες και μετανάστες να εγκαταλείψουν το λιμάνι της Μυτιλήνης και να οδηγηθούν σε ανοιχτό χώρο που βρίσκεται κοντά στην πλαζ «Τσαμάκια», όπου θα γίνει προσπάθεια καταγραφής και καταμέτρησης τους προκειμένου να βρεθεί τρόπος να αποχωρήσουν από το νησί.

Ωστόσο στην περιοχή της «Φυκιότρυπας» όπου μεταφέρονται, δεν υπάρχει απολύτως καμία υποδομή για την φιλοξενία των προφύγων και μεταναστών και την κάλυψη των στοιχειωδών αναγκών τους.

Ο δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ χαρακτήρισε «εκρηκτικό» το πρόβλημα. «Είμαστε στο σημείο μηδέν πριν από την έκρηξη. Το πρόβλημα είναι εκρηκτικό», δήλωσε ο ίδιος.

«Υπάρχουν περίπου 7-8 χιλιάδες που είναι καταγεγραμμένοι και περιμένουν να φύγουν… Τα πλοία δεν επαρκούν», δήλωσε ο δήμαρχος Λέσβου, απευθύνοντας έκκληση να δρομολογηθούν περισσότερα πλοία το ταχύτερο δυνατό. «Δεν θέλω απλώς πλοία, θέλω στόλο», τόνισε ο Σπύρος Γαληνός.

Νωρίτερα, στο λιμάνι της Μυτιλήνης, ξέσπασαν σοβαρά επεισόδια κυρίως μεταξύ Αφγανών που βρίσκονται εγκλωβισμένοι εδώ και μέρες νησί.

SHARE

loading...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ