Μια ενδιαφέρουσα πρόταση για κατ΄οίκον βοήθεια ηλικιωμένων ατόμων στηρίζει το Γηροκομείο Ρεθύμνου με στόχο άτομα της τρίτης ηλικίας, που δεν έχουν την απαραίτητη φροντίδα, να νιώσουν την ανθρώπινη θαλπωρή και ουσιαστική φροντίδα.

Για περισσότερα από 40 χρόνια, το Γηροκομείο Ρεθύμνου στηρίζει τα άτομα της τρίτης ηλικίας έχοντας κερδίσει την καταξίωση της τοπικής κοινωνίας. Σύμφωνα με το σχεδιασμό, η εφαρμογή για το σχέδιο της κατ΄οίκον στήριξης των ηλικιωμένων, θα ξεκινήσει αρχικά μέσα από εβδομαδιαίες επισκέψεις στα σπίτια όπου διαμένουν ηλικιωμένοι που χρήζουν βοήθειας.

Σε πρώτη φάση, η στόχευση των αρμοδίων εστιάζει στην εφαρμογή του προγράμματος εξυπηρέτησης ηλικιωμένων ατόμων που δεν μπορούν να αυτοεξυπηρετηθούν πλήρως και βρίσκονται σε κοντινή απόσταση από το γηροκομείο, με την κατ’ οίκον παρουσία ενός νοσηλευτή και ενός κοινωνικού λειτουργού. Παρά το γεγονός ότι το πρόγραμμα του Γηροκομείου μοιάζει με το πρόγραμμα βοήθεια στο σπίτι, τόσο το προσωπικό του γηροκομείου, όσο και οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι, έχουν τη δυνατότητα να παράσχουν υπηρεσίες σε πολλά επίπεδα, όπως σε θέματα υγείας, εξυπηρέτησης καθημερινών αναγκών ή και απλά συντροφιάς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά και την ολοκλήρωση της επέκτασης ειδικής πτέρυγας του Γηροκομείου Ρεθύμνου, θα υπάρξει η δυνατότητα φιλοξενίας, μέριμνας και παροχής βοήθειας σε άτομα με κινητικά προβλήματα ή άλλα σοβαρά προβλήματα υγείας.

SHARE

loading...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ