Πορεία διαμαρτυρίας στους δρόμους της Μυτιλήνης πραγματοποίησαν το μεσημέρι περίπου 150 Αφγανοί μετανάστες, οι οποίοι βρίσκονται εγκλωβισμένοι στη Λέσβο, σε εφαρμογή της συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ένωσης-Τουρκίας.

Οι διαδηλωτές, ανάμεσα στους οποίους υπήρχαν πολλές γυναίκες και παιδιά, έκλειναν, κατά διαστήματα, τον κεντρικό παραλιακό δρόμο της προκυμαίας, προκαλώντας κυκλοφοριακά προβλήματα αλλά και έντονες διαμαρτυρίες από οδηγούς και περαστικούς.myt2

Με βασικό σύνθημα τη λέξη «ελευθερία» και πλακάτ όπου αναγραφόταν «Η Μόρια είναι φυλακή» κατήγγειλαν τις συνθήκες διαμονής στο συγκεκριμένο hot spot. Τα πλακάτ κρατούσαν παιδιά, τα οποία προπορεύονταν.

myt

Σημειώνεται, ότι σήμερα στη Λέσβο βρίσκονται καταγεγραμμένα 3.177 άτομα. Από αυτά περίπου 1.000 διαμένουν στον καταυλισμό του Kαρά Τεπέ και τα υπόλοιπα στο hot spot της Μόριας. Στο σύνολο τους έχουν υποβάλλει αίτημα ασύλου, διαδικασία η οποία δεν επιτρέπει, ούτε να αναχωρήσουν για την Αθήνα, ούτε να εφαρμοσθεί η διαδικασία της επανεισδοχής στην Τουρκία.

SHARE

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ