Αίθριος, με ηλιοφάνεια και  υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες , θα είναι τα χαρακτηριστικά του καιρού σε ολόκληρη τη χώρα, για σήμερα, Πέμπτη, παραμονή Χριστουγέννων.

Μικρή πτώση της θερμοκρασίας θα παρουσιάσουν οι καιρικές συνθήκες ανήμερα των Χριστουγέννων.

Πιο συγκεκριμένα, στην Αττική η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 μέχρι και 19 βαθμούς κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 με 4 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται επίσης γενικά αίθριος ο καιρός και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες και ο υδράργυρος θα κυμανθεί 0 έως 16 βαθμούς Κελσίου,.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες.

Κατά τόπους ορατότητα περιορισμένη ή ομίχλη τις πρωινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 19 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Ήπειρο κατά τόπους θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Καλές οι καιρικές συνθήκες και σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο, παρά την κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα πρωινές ώρες κυρίως στα βόρεια. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 19 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια των περιοχών θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Από 10 έως και 19 βαθμούς κελσίου θα κυμανθεί η θερμοκρασία σε Κυκλάδες, Κρήτη, νησιά του ανατολικού Αιγαίου και Δωδεκάνησα

Ανήμερα των Χριστουγέννων αλλά και το Σάββατο 26 Δεκεμβρίου, αναμένεται να αναπτυχθούν κατά τόπους νεφώσεις, οι βόρειοι άνεμοι θα παρουσιάσουν μικρή ενίσχυση ενώ οι θερμοκρασίες θα υποχωρήσουν σταδιακά κατά 4 με 5 βαθμούς.

SHARE

loading...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ