Διαστάσεις θρίλερ παίρνει η υπόθεση του Μανώλη Σφακιανάκη, αναφορικά με την παραμονή του ή όχι στην Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Κυβερνητικές πηγές από τις Βρυξέλλες τόνισαν στο altsantiri.gr, ότι η αποφαση που εχει ληφθεί για τον Σφακιανακη ισχυει (να φύγει απο την υπηρεσία). Εχει, όμως κατατεθει ένσταση απο τον ίδιο και οπως ορίζει ο νομος μεχρι να εκδικαστεί η ένσταση, γινεται ανάκληση.

Σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ του Μάνου Τσαλδάρη για την «Εφημερίδα των Συντακτών», ο Μανώλης Σφακιανάκης θα τοποθετηθεί τελικά στη θέση του βοηθού της επιτελάρχου Ζαχαρούλας Τσιριγώτη με αρμοδιότητα το μεταναστευτικό.

Σύμφωνα με τις αποκλειστικές πληροφορίες της «Εφ.Συν.», η προσφυγή του έγινε πράγματι δεκτή, όμως η ηγεσία του Σώματος τελικά αποφάσισε ότι, επειδή η επιτελάρχης θα έχει βαρύ φορτίο με το μεταναστευτικό, θα χρειαστεί τη βοήθεια κάποιου υποστρατήγου.

Έτσι αποφασίστηκε να τοποθετηθεί ως βοηθός της ο κ. Σφακιανάκης, ο οποίος, εκτός των άλλων καθηκόντων του, θα έχει και την εποπτεία της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Νωρίτερα και σύμφωνα με την ανακοίνωση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ., «έγινε δεκτή η προσφυγή του Υποστρατήγου ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗ Εμμανουήλ και ακυρώθηκε η τοποθέτηση του στον Κλάδο Διοικητικής Υποστήριξης και Ανθρώπινου Δυναμικού/Α.Ε.Α..» και επομένως παραμένει στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

asdasa

Στην θέση του προϊσταμένου του Κλάδου Διοικητικής Υποστήριξης και Ανθρώπινου Δυναμικού/Α.Ε.Α., τοποθετήθηκε, σύμφωνα πάντα με την παραπάνω ανακοίνωση, ο ταξίαρχος Αχιλλέας Σκανδάλης, ο οποίος μέχρι σήμερα υπηρετούσε στην Διεύθυνση Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ.

Υπενθυμίζουμε πως λίγες ώρες νωρίτερα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, απαντώντας στη Βουλή σε ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ, Δημήτρη Κυριαζίδη, είπε κριτήριο για τη χθεσινή απόφαση καρατόμησης του κ. Σφακιανάκη ήταν η «ικανότητα προσφοράς» και όχι η «ικανότητα δημοσίων σχέσεων». 

 

SHARE

loading...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ