Με θετικό πρόσημο, στην πρόταση της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων κατά της ιδιωτικοποίησης των αεροδρομίων, ολοκληρώθηκε το ηλεκτρονικό δημοψήφισμα που έλαβε χώρα το τελευταίο 20ημερο στα Ιόνια Νησιά.

Βάσει των αποτελεσμάτων, ψήφισαν 6.426 πολίτες των Ιονίων Νήσων, που ήταν εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους, εκ των οποίων «ΝΑΙ» στην πρόταση της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων ενάντια στην παραχώρηση των αεροδρομίων στην κοινοπραξία Fraport – Κοπελούζος ψήφισαν 4.887, ποσοστό 76,05% και «ΟΧΙ» ψήφισαν 1.539 πολίτες, ποσοστό 23,95%.

Απόλυτα ικανοποιημένος από τη διεξαγωγή του ηλεκτρονικού δημοψηφίσματος και του αποτελέσματός του δήλωσε ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Θεόδωρος Γαλιατσάτος.

«Διαθέτουμε πλέον την πιο αξιόπιστη καταγραφή της άποψης των πολιτών. Δεν υπάρχει άλλη, ούτε εδώ, ούτε σε όλη την Ελλάδα. Και η άποψη αυτή έχει άρνηση και θέσεις, καθώς αρνείται την ιδιωτικοποίηση και προκρίνει το δημόσιο χαρακτήρα της λειτουργίας των αεροδρομίων με συμμετοχή της αυτοδιοίκησης και των παραγωγικών φορέων», είπε ο περιφερειάρχης. Eπιπλέον, πρόσθεσε: «Οι πολίτες του Ιονίου έβαλαν τη δική τους σφραγίδα στο μεγάλο βήμα δημοκρατίας και συλλογικότητας που πραγματοποίησε η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, εξαγγέλλοντας και υλοποιώντας το ηλεκτρονικό δημοψήφισμα. Αψήφησαν το «πυρ ομαδόν» που εκτοξεύθηκε από όσες πλευρές είτε τοπικά είτε πανελλαδικά είχαν συμφέρον να μην εκφρασθεί η φωνή του λαού. Το μήνυμα που αναδύεται είναι: σεβασμός στους πολίτες και τη γνώμη τους για κάθε σοβαρό θέμα που επηρεάζει τη ζωή τους και τη ζωή των παιδιών τους και της χώρας. Η πολιτεία οφείλει να εμπιστευθεί την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση και να προχωρήσει στη νομοθέτηση της δυνατότητάς τους να διεξάγουν τοπικά δημοψηφίσματα».

Την ίδια ώρα, ο περιφερειάρχης ανακοίνωσε ότι την 8η Ιανουαρίου που αναμένεται να συνεκδικαστεί η προσφυγή της Περιφέρειας κατά της απόφασης παραχώρησης των αεροδρομίων μαζί με την προσφυγή της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας και άλλων φορέων, όλες οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, θα μείνουν κλειστές ως μήνυμα προς όλους για τη σημασία που δίνουν οι τοπικές κοινωνίες στο θέμα.

«Ήδη έχουμε ενημερωθεί από την ΟΣΥΠΑ ότι ετοιμάζουν και εκείνοι μια κινητοποίηση την ίδια ημέρα και θα πρέπει να δείξουμε το ενδιαφέρον των τοπικών κοινωνιών, να ζητήσουμε από το ΣτΕ να δείξει την ανάλογη προσοχή, να εγκύψει στο θέμα», διαμήνυσε ο κ. Γαλιατσάτος. Επίσης, απηυθύνε κάλεσμα σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να συμμετέχουν στην κινητοποίηση: «Καλούμε κάθε φορέα αυτοδιοικητικό και παραγωγικό ή συνδικαλιστικό, κάθε επιτροπή αγώνα, να συμπαρασταθεί με οποιοδήποτε τρόπο κρίνει πρόσφορο φυσική παρουσία, ψήφισμα, δημοσίευση».


ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ..

To altsantiri.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις εφόσον εντοπίζονται θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.