Οι μειωμένες ροές μεταναστών και προσφύγων προς τα νησιά το βορειοανατολικού Αιγαίου, σε συνδυασμό με τις αναχωρήσεις με τα πλοία της γραμμής προς το εσωτερικό της Ελλάδας, οδήγησαν σήμερα στην περεταίρω μείωση του αριθμού των εγκλωβισμένων μεταναστών και προσφύγων στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου.

Συνολικά, σήμερα, Τετάρτη στις 9 το πρωί στη Λέσβο, στη Χίο και στη Σάμο, και σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, βρίσκονταν 7.970 άτομα, σε σχέση με τα 8.607 χθες Τρίτη και τα 9.259 προχθές Δευτέρα.

Ο αριθμός των προσφύγων και μεταναστών που παραμένει εγκλωβισμένος στη Λέσβο αν και έχει πιστοποιηθεί, σήμερα Τετάρτη στις 9 το πρωί, ήταν 4.723. Όλο το προηγούμενο 24ωρο και μέχρι σήμερα το πρωί, ο αριθμός των όσων πιστοποιήθηκαν στο hot spot της Μόριας έφτασε τους 180.

Στη Χίο χθες και έως στις 9 σήμερα το πρωί δεν πιστοποιήθηκε κανένας πρόσφυγας και μετανάστης. Στο νησί έτοιμοι να αναχωρήσουν βρίσκονται 2.717 άτομα.

Τέλος, στη Σάμο το τελευταίο 24ωρο δεν πιστοποιήθηκε κανένας νεοεισερχόμενος ενώ στο νησί βρίσκονται 530 άτομα όσα και χθες.

SHARE

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ