Μαθητές από εννέα σχολεία των Χανίων «άνοιξε» σήμερα η αυλαία των καταλήψεων σχολικών μονάδων στην πόλη ενώ παράλληλα πραγματοποιήθηκε συλλαλητήριο μαθητών στην πλατεία δημοτικής αγοράς και πορεία των συμμετεχόντων σε κεντρικούς δρόμους.

Κατά τη διάρκεια της πορείας οι μαθητές φώναζαν συνθήματα ζητώντας την ενίσχυση της δημόσιας – δωρεάν παιδείας, ενώ όταν η πορεία έφτασε έξω από το δημαρχείο της πόλης πραγματοποιήθηκε ολιγόλεπτη καθιστική διαμαρτυρία.

Την απόφαση για κινητοποιήσεις πήρε το συντονιστικό όργανο των μαθητών ενώ στα αιτήματα των μαθητών εξέφρασε τη συμπαράστασή της η Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης και η Ένωση Γονέων Χανίων.

Τα αιτήματα των μαθητών αφορούν αλλαγές στο σύστημα της εκπαιδευτικής διαδικασίας και εξέτασης μαθητών κυρίως στο λύκειο, τη χορήγηση δωρεάν ξενόγλωσσων βιβλίων καθώς και την κάλυψη των κενών εκπαιδευτικών που υπάρχουν στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Υπό κατάληψη ήταν σήμερα τα γυμνάσια Κουνουπιδιανών, Σούδας, 1ο και 2ο Γυμνάσιο και το γυμνάσιο Ελευθερίου Βενιζέλου, ενώ οι μαθητές στο 4ο γυμνάσιο προχώρησαν σε αποχή.

Από τα λύκεια υπό κατάληψη ήταν το 3ο λύκειο Χανίων καθώς και το λύκειο Κισάμου και τα ΕΠΑΛ Ελευθερίου Βενιζέλου, Βρυσών και Κισάμου.

 

SHARE

loading...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ