Λύση για τους άστεγους πολίτες αναζητά η κοινωνική υπηρεσία του δήμου Χανίων, καθώς στις 31 Μαρτίου έληξε η περίοδος φιλοξενίας τους στις κατασκηνώσεις του Καλαθά.

Το μεσημέρι της Δευτέρας, άστεγοι βρέθηκαν στο δημαρχείο της πόλης ζητώντας να βρεθεί χώρος για τη φιλοξενία τους και όπως τόνισε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Μανώλης Φραγκάκης, η λύση που μπορεί να βρεθεί άμεσα είναι να τους χορηγηθεί προσωρινά οικονομική βοήθεια ώστε να βρουν χώρους διαμονής.

Ωστόσο, όπως ο ίδιος τόνισε, θα πρέπει να βρεθεί οριστική λύση στο πρόβλημα των αστέγων με τη δημιουργία μόνιμης υποδομής για τη φιλοξενία τους.

Αναφερόμενος στην απομάκρυνση των αστέγων από τον χώρο των κατασκηνώσεων του Καλαθά επεσήμανε ότι η απόφαση όριζε ως χρόνο φιλοξενίας ως τις 31 Μαρτίου καθώς, όπως είπε, «ο χώρος πρέπει να ετοιμαστεί για να φιλοξενήσει τα κατασκηνωτικά προγράμματα του καλοκαιριού».

Στις κατασκηνώσεις του Καλαθά κάθε καλοκαίρι υλοποιούνται προγράμματα φιλοξενίας παιδιών, ηλικιωμένων καθώς και ατόμων με ειδικές ανάγκες.

SHARE

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ