Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν σήμερα φοιτητές του Πολυτεχνείου Κρήτης, βάζοντας χειρόφρενο σε αστικά λεωφορεία που εκτελούν δρομολόγια από το κέντρο της πόλης προς το Πολυτεχνείο αλλά και άλλους προορισμούς για περίπου 2 ώρες.

Αιτία της διαμαρτυρίας τους ήταν η αύξηση της τιμής της μηνιαίας κάρτας εισιτηρίου για τα λεωφορεία της πόλης, από τα 15 ευρώ που ήταν πέρυσι, στα 25 ευρώ για όλους τους φοιτητές και στα 18 ευρώ για τους φοιτητές που έχουν το δικαίωμα σίτισης.

Ο πρόεδρος του αστικού ΚΤΕΛ Γιάννης Καρτάκης, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, υποστήριξε ότι οι τιμή της μηνιαίας κάρτας στα Χανιά είναι σε πολύ χαμηλότερα επίπεδα σε σχέση με άλλες περιοχές της χώρας.

«Σε πολλές πόλεις η τιμή της μηνιαίας κάρτας είναι από 40 έως 45 ευρώ», υποστήριξε τονίζοντας ότι, «ο νόμος μας δίνει το δικαίωμα να πράξουμε και εμείς το ίδιο. Ωστόσο, μας ενδιαφέρει η εξυπηρέτηση των φοιτητών».

Σύμφωνα με τον ίδιο, το Αστικό ΚΤΕΛ, παρά το γεγονός ότι από την σύμβαση του έχει την υποχρέωση να εκτελεί καθημερινά 12 δρομολόγια προς την Πολυτεχνειούπολη εκτελεί 20 την ημέρα, ενώ η πυκνότητα των δρομολογίων προς την περιοχή Κουνουπιδιανά όπου βρίσκεται το Πολυτεχνείο πήγε από τα τριάντα σε είκοσι λεπτά ανά δρομολόγιο.

SHARE

loading...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ