Συνελήφθησαν στην ευρύτερη περιοχή του Παλαμά Καρδίτσας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος Καρδίτσας, τρία άτομα, ηλικίας 59, 52 και 37 ετών, με την κατηγορία ότι παραβίασαν τη νομοθεσία περί προστασίας των αρχαιοτήτων.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας, στο εσωτερικό του επιβατικού οχήματος, στο οποίο επέβαιναν οι συλληφθέντες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν εργαλεία ανασκαφής, τα οποία είχαν χρησιμοποιηθεί πρόσφατα, καθώς και ανιχνευτής μετάλλων, προοριζόμενος για αρχαιολογικές ανασκαφές.

Επιπλέον, σύμφωνα πάλι με την ανακοίνωση, σε κοντινό χώρο Ιερού Ναού βρέθηκε μία πρόσφατη ανασκαφή, η οποία, όπως εξακριβώθηκε, δεν προϋπήρχε και πραγματοποιήθηκε από τους τρεις δράστες. Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους για παραβίαση της νομοθεσίας περί προστασίας αρχαιοτήτων, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καρδίτσας, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Παλαμά της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καρδίτσας.

 

SHARE

loading...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ