Δεν υπάρχουν ενδείξεις για φαινόμενα αισχροκέρδειας στο δίκτυο διακίνησης και εμπορίας της βενζίνης, σύμφωνα με έρευνα της ΓΓ Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή για την πορεία των τιμών των υγρών καυσίμων το διάστημα από 01/07/2015 έως 31/12/2015.

Το ίδιο διάστημα, οι τιμές διυλιστηρίων μειώθηκαν κατά 16,40 λεπτά του ευρώ (-32,87%). Επίσης, οι μεσοσταθμικές πανελλαδικές τιμές πώλησης των εταιρειών εμπορίας, σύμφωνα με τα στοιχεία του Παρατηρητηρίου Τιμών Υγρών Καυσίμων, σημείωσαν πτώση κατά 14,09%, ενώ οι μέσες τιμές λιανικές πώλησης στα πρατήρια μειώθηκαν κατά 13,16%.

Τα στοιχεία της έρευνας αναφέρονται στην απλή αμόλυβδη βενζίνη 95 οκτανίων και για το διάστημα από 01/07/2015 έως 31/12/2015.

Στην ανακοίνωση του υπουργείου σημειώνεται ακόμη ότι η ισοτιμία ευρώ δολαρίου μετρίασε στην ευρωπαϊκή αγορά τη μείωση που παρατηρήθηκε στις διεθνείς τιμές του αργού.

Συμπερασματικά, και λαμβάνοντας υπ’ όψιν όλα τα στοιχεία της έρευνας, σύμφωνα με τη ΓΓ Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, δεν προκύπτουν ενδείξεις για φαινόμενα αισχροκέρδειας στο δίκτυο διακίνησης και εμπορίας της βενζίνης.

Παραμένει, βεβαίως, ως βασική προτεραιότητα η πάταξη του λαθρεμπορίου και των φαινομένων νοθείας συνολικά στα πετρελαιοειδή.

SHARE

loading...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ