Διαψεύδει το Γραφείο Προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας ότι έχει υπάρξει οποιαδήποτε απόφαση «επί των υποθέσεων της εταιρείας ΧΡΥΣΟΣ Α.Ε.», διευκρινίζοντας ακόμη ότι «η διάσκεψη των υποθέσεων αυτών δεν έχει ολοκληρωθεί».

«Κάθε άλλη είδηση δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα», σημειώνεται με νόημα, απαντώντας ουσιαστικά στην έντονη φημολογία που είχε αναπτυχθεί περί ανάκλησης της απόφασης του πρώην υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνου Σκουρλέτη, για την παύση της λειτουργίας των μεταλλείων στις Σκουριές.

Υπενθυμίζεται ότι η ανάκληση της λειτουργίας του μεταλλείου είχε γίνει επειδή είχε παραβιαστεί ο όρος που ανέφερε ότι οι προβλεπόμενες δοκιμές των κοιτασμάτων της Ολυμπιάδας και Σκουριών έπρεπε να γίνουν επιτόπου, εντός των εγκαταστάσεων των μεταλλείων και όχι στις εγκαταστάσεις της εταιρείας Outotec στην Φινλανδία.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, κατά τις διασκέψεις της Ολομέλειας του ΣτΕ έγιναν δεκτές οι σχετικές προσφυγές κατά της απόφασης του κ. Σκουρλέτη, καθώς οι δικαστές δεσμευόντουσαν ουσιαστικά από την υπ΄ αριθμ. 3191/2015 απόφαση του Ε΄ Τμήματος του ΣτΕ, η οποία δημοσιεύθηκε στο τέλος του περασμένου Αυγούστου και αποτέλεσε προπομπό της απόφασης που τελικά ελήφθη.

Το Ε΄ Τμήμα του ΣτΕ είχε κρίνει ότι από μόνο του το γεγονός ότι οι εργαστηριακές δοκιμές δεν έγιναν επιτόπου στις εγκαταστάσεις της εταιρείας, αλλά στο εξωτερικό δεν αρκεί για να αποτελέσει λόγο ανάκλησης της άδειας.

SHARE

loading...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ