Αναχωρεί το πρώτο Καραβάνι Αλληλεγγύης από το Ηράκλειο τη Δευτέρα το βράδυ.

Πρόκειται για την πρώτη αποστολή με τρόφιμα, φάρμακα και είδη πρώτης ανάγκης από την Κρήτη με προορισμό τους χώρους φιλοξενίας των προσφύγων ανά τη χώρα.

Σχετική απόφαση πήραν σήμερα οι δήμαρχοι του Νομού Ηρακλείου με τον πρόεδρο της ΠΕΔ Κρήτης και δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό σε συνεργασία με τους εκπροσώπους του Συντονιστικού Κρήτης για τη συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας.

Σύμφωνα με την απόφαση το βράδυ της Δευτέρας θα αναχωρήσουν από το λιμάνι του Ηρακλείου φορτηγά με τα είδη που συγκέντρωσαν οι Κρητικοί υπό την ομπρέλα της ΠΕΔ Κρήτης στην προσπάθεια τους να βοηθήσουν τους πρόσφυγες.

Τα είδη θα μεταφερθούν στο Κεντρικό Συντονιστικό Όργανο της Περιφέρειας Αττικής που έχοντας καταγράψει τις ανάγκες των προσφύγων σε ολόκληρη την χώρα, θα κάνει και την ανάλογη διανομή. Το πρώτο αυτό Καραβάνι Αλληλεγγύης θα συνοδεύσει ο πρόεδρος της ΠΕΔ και δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Ηρακλείου Μαρία Καναβάκη, αντιπροσωπεία Δημάρχων και μέλη του Συντονιστικού Κρήτης.

SHARE

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ