Ειδικό πλάνο δράσεων, που θα δώσει την απαιτούμενη «τόνωση» για τον τουρισμό του νησιού, εκπόνησε παρουσίασε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου κατά τη διάρκεια ευρύτατης σύσκεψης που συγκάλεσε, ειδικά γι’ αυτόν τον σκοπό, στο επαρχείο της Κω και στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι των τοπικών φορέων.

Σε αυτό το τριετές στρατηγικό σχέδιο περιλαμβάνεται ειδικό πλάνο ενεργειών για τον τουρισμό της Κω, που επλήγη λόγω των αυξημένων προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών των τελευταίων μηνών.

Η υλοποίηση του σχεδίου τίθεται άμεσα σε εφαρμογή από τη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού του Βερολίνου, η οποία ξεκινά στις 9 Μαρτίου και η χρηματοδότησή του είναι εγγυημένη από πόρους της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Σκοπός της ευρύτατης σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο επαρχείο Κω είναι ο συντονισμός των τοπικών φορέων που υπηρετούν τον τουρισμό στο νησί, αλλά και η συμπλήρωση και τροποποίηση του πλάνου που εκπόνησε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου με τις παρατηρήσεις των τοπικών τουριστικών παραγόντων.

Μετά το πέρας της παρουσίασης του ειδικού προγράμματος, η αντιπεριφερειάρχης Ν. Αιγαίου στάθηκε στον συντονισμό των δράσεων που θα πρέπει να υλοποιηθούν μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα: «Δεν υπάρχει, πλέον, καθόλου καιρός για χάσιμο. Η Κως πρέπει να επανακτήσει το χαμένο έδαφος στον τουρισμό. Οι συντονισμένες ενέργειες μπορούν να φέρουν γρήγορα και απτά αποτελέσματα. Περιμένουμε, λοιπόν, από τους τοπικούς φορείς τις προτάσεις και την έγκρισή τους για να προχωρήσουμε, σε συνεργασία και με το υπουργείο Τουρισμού, στην επόμενη φάση υλοποίησης όλων των προγραμματισμένων δράσεων».

SHARE

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ