Στον ισχυρισμό ότι 24 αστυνομικοί και εννέα στρατιώτες έχουν τραυματιστεί, προχώρησε η αστυνομία της ΠΓΔΜ, μετά τα επεισόδια που έλαβαν χώρα σήμερα στα σύνορα με την Ελλάδα.

Οι πέντε από τους τραυματίες αστυνομικούς νοσηλεύονται στο νοσοκομείο της πόλης Γευγελή, ενώ οι υπόλοιποι δέκα φέρουν ελαφρά τραύματα από πέτρες και άλλα αντικείμενα.

Σύμφωνα με την αστυνομία της ΠΓΔΜ, από τα αντικείμενα που εκτόξευσαν πρόσφυγες και μετανάστες προκλήθηκαν ζημιές σε τρία αστυνομικά οχήματα.

Η ανακοίνωση κάνει λόγο «για απόπειρα μεταναστών να εισέλθουν παράνομα και με βίαιο τρόπο» στο έδαφος της ΠΓΔΜ και αφήνει αιχμές για την στάση Ελλήνων αστυνομικών κατά τη διάρκεια των επεισοδίων

«Σύμφωνα με αρχικές εκτιμήσεις, περίπου 3.000 μετανάστες συμμετείχαν σε όλη την διάρκεια των επεισοδίων, ενώ οι ελληνικές αστυνομικές δυνάμεις δεν επενέβησαν σε καμία περίπτωση για την αποτροπή των επεισοδίων στην συνοριακή γραμμή» σημειώνεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών της ΠΓΔΜ.

Την ίδια στιγμή βεβαίως, περίπου 300 πρόσφυγες και μετανάστες, 200 εκ των οποίων με σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα λόγω των χημικών που χρησιμοποίησαν οι σκοπιανές αρχές, έχουν δεχτεί τις πρώτες βοήθειες από τους Γιατρούς χωρίς Σύνορα.

SHARE

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ