Με έναν πρωτότυπο, συμβολικό τρόπο διαμαρτυρήθηκαν το βράδυ της Τρίτης, δεκάδες φοιτητές της Σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, για τη μη εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου.

Με τη συνοδεία του Κοσμήτορα της Σχολής καθηγητή Γιάννη Κουτεντάκη, κατέκλυσαν την αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Τρικκαίων, όπου εκείνη την ώρα πραγματοποιούνταν συνεδρίαση του Συμβουλίου με κυρίαρχο θέμα συζήτησης τον προϋπολογισμό.

Οι φοιτητές και αφού συνεχιζόταν η συνεδρίαση, άρχισαν να ανάβουν τσιγάρα και να καπνίζουν μέσα στην αίθουσα, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τη μη εφαρμογή του νόμου, προκαλώντας την ολιγόλεπτη διακοπή της συνεδρίασης, αλλά και κάποια ένταση σε ορισμένους δημοτικούς συμβούλους.

sefaa_kapnisma4

Σε ανακοίνωση που μοίρασαν στην αίθουσα συνεδριάσεων, ανάμεσα σε άλλα τονίζεται πως «ο «αντικαπνιστικός» νόμος έγινε ήδη έφηβος (ψηφίστηκε το 2002), και όπως οι περισσότεροι έφηβοι, αντιδρά μη θέτοντας τον ευατό του σε εφαρμογή στους δημόσιους και κοινόχρηστους χώρους».

SHARE

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ