Για πλαστογραφία πιστοποιητικών στον Κρατικό Αερολιμένα Ηρακλείου «Ν. Καζαντζάκης», συνελήφθησαν 6 άτομα όταν επιχείρησαν να ταξιδέψουν με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα για τη Δανία, την Αυστρία, την Ελβετία, το Βέλγιο και τη Γερμανία. Επίσης συνελήφθη μία 53χρονη από τη Βουλγαρία για διευκόλυνση εξόδου από τη χώρα σε μη νόμιμη αλλοδαπή.

Συγκεκριμένα, στο αεροδρόμιο «Ν.Καζαντζάκης» συνελήφθη μία γυναίκα 21 ετών από τη Συρία, η οποία κατά τη διάρκεια ελέγχου επέδειξε πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα Αρχών Βουλγαρίας, προκειμένου να αναχωρήσει από τη χώρα με προορισμό την Κοπεγχάγη.

Από την αστυνομική έρευνα και προανάκριση του ΑΤ Αερολιμένα Ηρακλείου, προέκυψε ότι μία 53χρονη από τη Βουλγαρία, έναντι χρηματικής αμοιβής, αφού παρέλαβε την κάρτα επιβίβασης επ’ ονόματί της από το αεροδρόμιο, την παρέδωσε στη γυναίκα από τη Συρία μαζί με τα πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, προκειμένου τα χρησιμοποιήσει για τη διευκόλυνση εξόδου από τη χώρα, η οποία και συνελήφθη.

Επιπλέον, συνελήφθησαν από αστυνομικούς του ΑΤ Αερολιμένα Ηρακλείου άλλοι πέντε αλλοδαποί, τέσσερις από τη Συρία και ένας από το Ιράκ, γιατί επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα διαφόρων χωρών, προκειμένου να αναχωρήσουν για την Αυστρία, την Ελβετία, τη Γερμανία και το Βέλγιο.

Τα πλαστά έγγραφα κατασχέθηκαν και οι συλληφθέντες, με τις σε βάρος τους σχηματισθείσες δικογραφίες, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

SHARE

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ