Πράσινο φως άναψαν τα μέλη της επιτροπής Προϋπολογισμών του ευρωκοινοβουλίου για τη χορήγηση βοήθειας ύψους 6.468.000 ευρώ στην Ελλάδα, προκειμένου να βοηθηθούν οι 557 απολυμένοι των σούπερ μάρκετ «Λάρισα». 543 επιπλέον νέοι άνεργοι θα ωφεληθούν από το συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Όπως σημειώνεται στο δελτίο Τύπου, οι 422 εργαζόμενοι και οι 135 εργαζόμενοι-ιδιοκτήτες απολύθηκαν από τα Σουπερμάρκετ Λάρισα μετά την πτώχευση της συνεταιριστικής επιχείρησης.

Η Ελλάδα αποφάσισε να συμπεριλάβει στο πρόγραμμα και 543 νέους που βρίσκονται εκτός απασχόλησης, εκπαίδευσης ή κατάρτισης. Τα μέτρα στήριξης που συγχρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Προσαρμογής και το ελληνικό κράτος θα βοηθήσουν τα άτομα αυτά να βρουν νέες θέσεις εργασίας, παρέχοντάς τους υπηρεσίες επαγγελματικού προσανατολισμού, επαγγελματική κατάρτιση, ειδικές συμβουλευτικές υπηρεσίες για την επιχειρηματικότητα, καθώς και συνεισφορές για τη σύσταση επιχειρήσεων.

Οι περισσότερες απολύσεις αφορούν στην περιοχή της Θεσσαλίας, όπου το 73,5% όσων δεν εργάζονται, είναι μακροχρόνια άνεργοι.

SHARE

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ