Η ΕΥΑΘ ΑΕ εντάσσει στο ειδικό τιμολόγιο των ευπαθών ομάδων, την υδροδότηση 420 περίπου προσφύγων. Οι πρόσφυγες θα φιλοξενηθούν σε διαμερίσματα εντός της Θεσσαλονίκης ή στα όρια του πολεοδομικού συγκροτήματος, στο πλαίσιο προγράμματος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ, που υλοποιεί ο δήμος Θεσσαλονίκης.

Το μισθωτήριο συμβόλαιο θα έχει χρονική διάρκεια έως 31/12/2016, με δυνατότητα παράτασης ενός έτους, εφόσον συνεχιστεί η χρηματοδότηση του έργου από την Ύπατη Αρμοστεία. Το εν λόγω πρόγραμμα αφορά αιτούντες ασύλου και δικαιούχους του προγράμματος επανεγκατάστασης σε χώρες της ΕΕ.

«Τα διαμερίσματα, περίπου 70 στον αριθμό, θα τα μισθώσει ο δήμος Θεσσαλονίκης, χωρίς μάλιστα να καταβάλει στην Εταιρεία Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ) τις σχετικές εγγυήσεις ύψους περίπου 7.000 ευρώ, στο πλαίσιο έργου, στο οποίο συμμετέχουν η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, οι δήμοι Νεάπολης-Συκεών και Καλαμαριάς, η ΧΑΝΘ, η ΜΚΟ «Praksis», η «Άρσις», το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες και η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου», διευκρινίζεται σε σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας.

SHARE

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ