Επίσκεψη στο Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος πραγματοποίησε ο Υπαρχηγός της Ακτοφυλακής των Η.Π.Α. Αντιναύαρχος Charles Michael, όπου και συναντήθηκε με τον Αρχηγό , Αντιναύαρχο Λ.Σ. Ράπτη Σταμάτιο.

Ο Υπαρχηγός των Η.Π.Α. συνοδευόταν από επιτελικά στελέχη της Αμερικανικής Ακτοφυλακής, ενώ από ελληνικής πλευράς, στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης, οι Υπαρχηγοί του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχος Λ.Σ. ΚΛΙΑΡΗΣ Θεόδωρος και Αντιναύαρχος Λ.Σ. ΜΠΑΡΚΑΤΣΑΣ Γεώργιος, ο Γενικός Επιθεωρητής Λιμενικού Σώματος Υποναύαρχος Λ.Σ. ΒΙΔΑΛΗΣ Αντώνιος και επιτελικά στελέχη του Σώματος.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ενημερώθηκε εκτενώς για το ζήτημα των μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών, τον υφιστάμενο επιχειρησιακό σχεδιασμό καθώς και για θέματα ναυτιλιακού ενδιαφέροντος στους τομείς της ασφάλειας ναυσιπλοΐας και προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος.

Με σκοπό την περαιτέρω συνεργασία των δύο Ακτοφυλακών, προτάθηκε από ελληνικής πλευράς η από κοινού διαμόρφωση και εκπόνηση ενός Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Λιμενικού Σώματος και της Αμερικανικής Ακτοφυλακής, πρόταση η οποία έγινε αποδεκτή από αμερικανικής πλευράς.

 

SHARE

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ