Την επίσπευση των εργασιών, του διευρυμένου κατά 8 στρέμματα χώρου στην περιοχή του Ελαιώνα, προανήγγειλε ο Δήμαρχος Αθηναίων, κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα

Παράλληλα με τον συγκεκριμένο χώρο, που έχει διατεθεί για τους πρόσφυγες, στο επίκεντρο της συνάντησης τέθηκε και η διερεύνηση για επιπλέον τοποθεσιών σε άλλη περιοχή της Αθήνας καθώς και η ανεύρεση χώρων για τη προσωρινή διαμονή των προσφύγων που βρίσκονται στην πλατεία Βικτωρίας.

Σημειώνεται,ότι στην περιοχή του Ελαιώνα, αρχικά είχε διατεθεί χώρος 12 στρεμμάτων για τη διαμονή 700 ατόμων και η επιπλέον επέκταση αποσκοπεί στη φιλοξενία περίπου 1.200 ατόμων συνολικά.

Εξάλλου, ιδιαίτερη αναφορά έγινα και για την ενδυνάμωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών στην πλατεία Βικτωρίας, μετά τις εντάσεις που προκαλεί η αυξημένη παρουσία μεταναστών και προσφύγων.

Ο κ. Καμίνης ζήτησε την ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων στην περιοχή για την αποτροπή παραβατικών συμπεριφορών, αίτημα το οποίο ο υπουργός φρόντισε να ικανοποιηθεί άμεσα, αυξάνοντας τις περιπολίες.

 

SHARE

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ