Σεμινάριο για τις απαιτήσεις και προδιαγραφές που πρέπει να τηρούν τα πλοία που επισκέπτονται τα λιμάνια των ΗΠΑ διοργανώνει το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο και η Ένωση Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος Β. Αμερικής (NAMEPA).

Το σεμινάριο, με τίτλο «Trading in U.S.Waters | Ensuring a Culture of Environmental Compliance«, θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 9 Ιουνίου 2016 και ώρα 10.30-14.30, στο Εκθεσιακό Κέντρο Μετροπόλιταν και, για να πραγματοποιηθεί, έχουν συνεργαστεί, επίσης, εκτός των προαναφερομένων, το εμπορικό τμήμα της Αμερικανικής Πρεσβείας στην Αθήνα με το Ιnternational Propeller Club of the United States, Int’l Port of Piraeus, υπό την αιγίδα της Αμερικανικής Πρεσβείας.

Σκοπός του σεμιναρίου είναι η εκτεταμένη ενημέρωση της εγχώριας ναυτιλιακής κοινότητας και των ενδιαφερόμενων μερών για τις απαιτήσεις και προδιαγραφές που πρέπει να τηρούν τα πλοία που επισκέπτονται τα λιμάνια των ΗΠΑ. Οι κανονισμοί, οι στρατηγικές συμμόρφωσης, αλλά και το κόστος της μη συμμόρφωσης, θα παρουσιασθούν στο πλαίσιο του σεμιναρίου από τους αρμόδιους φορείς των ΗΠΑ και της παγκόσμιας ναυτιλιακής κοινότητας, όπως είναι η Αμερικανική Ακτοφυλακή (U.S.C.G.), ο Διεθνής Ναυτιλιακός Οργανισμός (Ι.Μ.Ο.), η Ένωση Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος Β. Αμερικής (NAMEPA), καθώς και εκπρόσωποι της διεθνούς ναυτιλιακής και εφοπλιστικής κοινότητας.

Το σεμινάριο πραγματοποιείται στο πλαίσιο της διοργάνωσης του Αμερικανικού Περιπτέρου (U.S. Pavilion-Booth Number 2.435) στη Διεθνή Ναυτιλιακή Έκθεση Ποσειδώνια 2016.
Ο εμπορικός σύμβουλος της Αμερικανικής Πρεσβείας στην Αθήνα Μπράιαν Λάρσον, δήλωσε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τη NAMEPA, το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο και το Propeller Club των Ηνωμένων Πολιτειών για τη συνεργασία τους στην παρουσίαση του φετινού σεμιναρίου σχετικά με τις συναλλαγές στα ύδατα των ΗΠΑ. Είμαστε, επίσης, ευτυχείς που ο Captain Tom Kaminski, Commanding Officer of U.S. Coast Guard Activities in Europe, κατάφερε να είναι κοντά μας, για να παρέχει στους παρευρισκόμενους τις τελευταίες πληροφορίες σχετικά με την επιβολή των κανονισμών στα πλοία που εμπορεύονται στα λιμάνια των ΗΠΑ». Ο κ. Λάρσον τόνισε, επίσης ότι: «H συμμετοχή των Ηνωμένων Πολιτειών στα φετινά Ποσειδώνια (η 16η κατά σειρά) αποδεικνύει το έντονο ενδιαφέρον των εταιρειών των ΗΠΑ για την ελληνική ναυτιλία, ένα ενδιαφέρον το οποίο θα συνεχίσει να αυξάνεται, καθώς η Ελλάδα εφαρμόζει τα δύσκολα, αλλά αναγκαία μέτρα, τα οποία θα συμβάλουν στη βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος και στην προσέλκυση επενδύσεων. Συγκεκριμένα, 19 αμερικανικές εταιρείες συμμετέχουν στα φετινά Ποσειδώνια και προσκαλούμε όλους τους ενδιαφερόμενους να τις επισκεφθούν».

O πρόεδρος του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου Σίμος Αναστασόπουλος, υπογράμμισε: «Η ελληνική ναυτιλία εξακολουθεί να καταγράφει νέα ρεκόρ, από την πρώτη θέση του παγκόσμιου στόλου μέχρι τις συμμετοχές στα φετινά Ποσειδώνια. Η συμμετοχή του Αμερικανικού παράγοντα θα συνεισφέρει πολλαπλά στην προώθηση συμμαχιών και πολιτικών που θα ενισχύσουν περαιτέρω την ανταγωνιστικότητα της ναυτιλίας μας εν μέσω διεθνών οικονομικών προκλήσεων και των απαιτήσεων για περιβαλλοντική συμμόρφωση. Ευθύνη και μέριμνα όλων μας πρέπει να αποτελέσει η διατήρηση της παραμονής του στόλου στην Ελλάδα, ώστε να συνεχίσει η ναυτιλία τη σημαντική προσφορά της στη χώρα και τη δοκιμαζόμενη οικονομία μας».

H Carleen Lyden-Kluss, η οποία είναι συνιδρύτρια και εκτελεστική διευθύντρια της Ένωσης Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος Β. Αμερικής (NAMEPA), δήλωσε: «Φέτος είναι η τρίτη χρονιά που η Ένωση Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος Β. Αμερικής (NAMEPA) διοργανώνει σεμινάριο, στο πλαίσιο των Ποσειδωνίων, σχετικά με τις αγκυλώσεις και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα πλοία που επισκέπτονται τα λιμάνια των ΗΠΑ. Είναι τιμή μας που συνεργαζόμαστε εφέτος με το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο και διοργανώνουμε αυτό το εξειδικευμένο σεμινάριο, υπό την αιγίδα της πρεσβείας των Ηνωμένων Πολιτειών, εφόσον μοιραζόμαστε το ίδιο, έντονο ενδιαφέρον να ενημερώσουμε τη ναυτιλιακή κοινότητα για την πολυπλοκότητα που παρουσιάζουν οι διαδικασίες συμμόρφωσης με τους κανονισμούς που ισχύουν για τα πλοία που εμπορεύονται μέσα και έξω από τα λιμάνια των ΗΠΑ. Υπάρχουν πολλές συνιστώσες που αφορούν στους κανονισμούς οι οποίοι επιβάλλονται αυστηρά και πρέπει να γίνουν κατανοητοί από όλους. Το σεμινάριο θα εστιάσει τις εργασίες του σε αυτές ακριβώς τις συνιστώσες και απαντήσει στις ανησυχίες των υπεύθυνων πλοιοκτητών και όλων των ενδιαφερομένων μερών».

SHARE


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
To altsantiri.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις εφόσον εντοπίζονται θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Αφήστε το σχόλιό σας