Μόλις έξι μήνες βρίσκεται στη θέση του Γ.Γ. του ΕΟΤ, ο Δημήτρης Τρυφωνόπουλος, ωστόσο έχει ήδη χαράξει μία νέα στρατηγική συστηματικής ανάπτυξης του ελληνικού Τουρισμού, αλλά και εκσυγχρονισμού και αναδιοργάνωσης του Οργανισμού στα πρότυπα αντίστοιχων Ευρωπαϊκών φορέων.

Προτεραιότητα του κ. Τρυφωνόπουλου για την επίτευξη των παραπάνω στόχων είναι η επένδυση στην ενίσχυση των παραδοσιακών ευρωπαϊκών αγορών που τροφοδοτούν τον ελληνικό τουρισμό, αλλά και το άνοιγμα νέων αγορών. Παράλληλα με αυτά, ο νέος Γ.Γ. δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην προσπάθεια επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου με ενέργειες που προάγουν τον ελληνικό τουρισμό καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, καθώς και στην ανεύρεση ενεργειών για πιο στοχευμένη προβολή της χώρας.  

Σε ότι αφορά στο έργο του ΕΟΤ, οι εξαιρετικές παρουσίες του στις Διεθνείς Εκθέσεις, η ανάπτυξη σχέσεων και συνεργασιών για την προώθηση του ελληνικού τουρισμού έχουν ήδη αντιστρέψει το κλίμα ανησυχίας για την πορεία του κλάδου γεγονός που αποδεικνύεται και από τις θετικές προβλέψεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (UNWTO) για την πορεία του ελληνικού τουρισμού το 2016 που ανακοινώθηκαν τον Μάρτιο.

Η αλλαγή στρατηγικής έχει αρχίσει να φαίνεται και εσωτερικά στον οργανισμό. Με μία μακρόχρονη εμπειρία σε θέματα οικονομικής και διοικητικής διαχείρισης ο κ. Τρυφωνόπουλος, με προσωπική του συμμετοχή και ενασχόληση σε όλα τα ζητήματα χορηγικών επενδύσεων και νέων συνεργασιών, έχει θέσει μία νέα στρατηγική αξιολόγησης η οποία απαιτεί την ποιοτική και κοστολογική εξέταση όλων των ενεργειών με αντικειμενικά κριτήρια ώστε και να ελέγχονται όλες οι δαπάνες, αλλά και να διασφαλίζεται η μέγιστη δυνατή αποτελεσματικότητα των ενεργειών αυτών βάσει και των στόχων που έχει θέσει για τον εκσυγχρονισμό του οργανισμού και την ανάπτυξη του Τουρισμού.

Με αυτά τα δείγματα μόνο αισιόδοξοι μπορούμε να είμαστε για το μέλλον του τουρισμού στη χώρα.

SHARE


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
To altsantiri.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις εφόσον εντοπίζονται θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Αφήστε το σχόλιό σας