Συνεχίζονται και σήμερα Πέμπτη οι κινητοποιήσεις των δικαστικών υπαλλήλων, στο πλαίσιο των πανελλαδικών προειδοποιητικών διακοπών των συνεδριάσεων των ακροατηρίων και των άλλων εργασιών στις δικαστικές υπηρεσίες της χώρας, διαμαρτυρόμενοι για τα οξυμένα προβλήματα του κλάδου τους και των γραμματειών των δικαστηρίων.

Η κινητοποίηση, που ξεκίνησε τη Δευτέρα και θα συνεχίσει έως και την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου,  αφορά τη δίωρη  στάση εργασίας των υπαλλήλων (από τις 9 μέχρι και τις 11 το πρωί), χρονικό διάστημα κατά το οποίο θα πραγματοποιούν παραστάσεις διαμαρτυρίας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος επισημαίνει στη σχετική ανακοίνωση τα προβλήματα που έχουν προκύψει λόγω της έλλειψης προσωπικού, που πήρε «τραγικές διαστάσεις μετά την ψήφιση των μνημονιακών νόμων (υπερχρεωμένα νοικοκυριά, νέος Κώδικας Πολιτικής Δικονομίας κ.λπ.)».

Ακόμη, η ΟΔΥΕ καλεί την κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στην υλοποίηση της εξαγγελίας για πρόσληψη 690 νέων υπαλλήλων με διαφανείς, αξιοκρατικές και σύντομες διαδικασίες.

Επίσης, εκφράζεται η αντίθεσή της Ομοσπονδίας στην πρόθεση της κυβέρνησης «να ξηλώσει ό,τι έχει απομείνει από συνταξιοδοτικά και ασφαλιστικά δικαιώματα (αύξηση εισφορών, ορίων ηλικίας και μείωσης συντάξεων)».

Τέλος, υπενθυμίζει ότι οι δικαστικοί υπάλληλοι δεν θα συμμετέχουν στις διαδικασίες πλειστηριασμών σε βάρος της πρώτης κατοικίας.

SHARE

loading...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ