Αίτηση ακύρωσης της απόφασης του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιάννη Τσιρώνη, που αφορά τον καθορισμό ειδικών ζωνών προστασίας στον Κυπαρισσιακό κόλπο και στην ευρύτερη περιοχή, θα καταθέσει άμεσα ο Δήμος Τριφυλίας στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για την απόφαση του υπουργού, με αριθ.οικ.25794 και θέµα: Μέτρα για την προστασία των χερσαίων και θαλάσσιων περιοχών των: «GR2330005: Θίνες και παραλιακό Δάσος Ζαχάρως, Στροφυλιά, Κακόβατος».
«GR2330008: Θαλάσσια περιοχή Κόλπου Κυπαρισσίας: Ακρ. Κατάκολο -Κυπαρισσία» και
«GR2550005: Θίνες Κυπαρισσίας (Νεοχώρι – Κυπαρισσία)» και της ευρύτερης περιοχής τους.

Η απόφαση, που δημοσιεύθηκε στο τεύχος Δ’ της Εφημερίδας της Κυβέρνησης, με αριθμό 141, στις 24 Μαΐου 2016, προβλέπει τον καθορισμό ζωνών προστασίας των χερσαίων, υδάτινων και θαλάσσιων τμημάτων στον Κυπαρισσιακό κόλπο και στην ευρύτερη περιοχή που ανήκει στο δίκτυο Natura 2000 και ευρύτερα.

Ο δήμος Τριφυλίας είχε προαναγγείλει την προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας και ήδη, με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής, όρισε τον δικηγόρο Αθηνών Αθανάσιο Καβουρίνο, για την σύνταξη του φακέλου και της αίτησης ακύρωσης, ενώ χθες το μεσημέρι συνεδρίασε εκτάκτως και το δημοτικό συμβούλιο, ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες.


ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ