Δικογραφία σε βάρος ιστοσελίδας παράνομου τζόγου, μέσω διαδικτύου, με τη διενέργεια τυχερών παιγνίων και στοιχηματισμού, σχημάτισε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Όπως διαπιστώθηκε, η διαχείριση και οι διακομιστές (servers) του επίμαχου ιστοτόπου εδρεύουν τις ΗΠΑ.

Η δικογραφία τακτικής διαδικασίας, που σχηματίστηκε για την υπόθεση, υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, προκειμένου να υποβληθούν άμεσα σχετικά αιτήματα δικαστικής συνδρομής, για τη διενέργεια των απαραίτητων ενεργειών για τους δράστες που βρίσκονται στο εξωτερικό.

Επιπλέον, ενημερώθηκαν οι αρμόδιες Αρχές, προκειμένου να διενεργήσουν ελέγχους για τον εντοπισμό του ύψους της φοροδιαφυγής και τυχόν νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Επίσης, ενημερώθηκε η Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (ΕΕΕΠ), η οποία είναι αρμόδια για την εποπτεία και τον έλεγχο των παιγνίων και την τήρηση του κατάλογου («black list») που περιλαμβάνει ιστοτόπους που προβάλλονται και προσφέρουν υπηρεσίες τυχερών παιγνίων στην Ελλάδα, χωρίς νόμιμη άδεια.

SHARE

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ