Η Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής του υπουργείου Δικαιοσύνης, σε συνεργασία με την Atta Labs Inc. και το περιοδικό «Μαύρο Πρόβατο», διοργάνωσαν στο παράρτημα του σχολείου δεύτερης ευκαιρίας «Γεώργιος Ζουγανέλης» του νοσοκομείου φυλακών Κορυδαλλού, ποιητική παρέμβαση, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης, «η συγκεκριμένη δράση σκοπό είχε να φέρει σε επαφή την ιδιαίτερη ομάδα των οροθετικών κρατουμένων με την ποιητική έκφραση, συνδέοντας έτσι τους ποιητές με τους μαθητές του σχολείου του νοσοκομείου κρατουμένων Κορυδαλλού».

Στη δράση αυτή οι Νάσος Αθανασίου, Χάρις Κοντού, Μιράντα Διακουμάκη, Γιώργος Ερνέστο Μουρελάτος και άλλοι συμμετέχοντες διάβασαν ποιήματά τους, «χτίζοντας γέφυρες επικοινωνίας με βασικό υλικό την ποίηση».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με κάλεσμα προς τους εκπαιδευόμενους κρατουμένους να μοιραστούν δικά τους κείμενα, επικοινωνώντας τις ιδέες και τους προβληματισμούς τους, ενώ αποτέλεσε το έναυσμα για περαιτέρω μελλοντικές συνεργασίες.

Πηγή φωτογραφίας: SOOC

SHARE

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ