Αθώοι με ομόφωνη απόφαση του μικτού ορκωτού δικαστηρίου Χανίων κρίθηκαν τέσσερις Ρεθεμνιώτες οι οποίοι κατηγορούνται για τη δολοφονία του κτηνοτρόφου Μανώλη Ζακάκη στις 23 Φεβρουαρίου 2010 στο Ρέθυμνο.

Οι τέσσερις κατηγορούμενοι, τρεις εκ των οποίων είναι αδέλφια, κατηγορούνταν ότι «προκάλεσαν με πειθώ σε άλλους, τουλάχιστον δύο, αγνώστους κατά την ανάκριση, την απόφαση να σκοτώσουν τον Εμμανουήλ Ζακάκη». Ωστόσο, κατά την ακροαματική διαδικασία, η έδρα έκρινε ότι δεν προέκυψαν σημεία ενοχής ενώ την απαλλαγή των κατηγορουμένων είχε ζητήσει και ο εισαγγελέας της έδρας.

Η δολοφονία του Μανώλη Ζακάκη σημειώθηκε στις 23 Φεβρουαρίου 2010, όταν το θύμα πήγαινε στο ποιμνιοστάσιο της οικογένειάς του με το αυτοκίνητό του. Ειδικότερα, την ώρα που επιχειρούσε να διασχίσει τσιμεντένιο παράδρομο με χαμηλή ταχύτητα, άγνωστος δράστης, που είχε στήσει ενέδρα σε απόσταση λίγων μέτρων, πυροβόλησε με Καλάσνικοφ εναντίον του αυτοκινήτου, με αποτέλεσμα να «καρφωθούν» 27 σφαίρες στο όχημα και στο θύμα. Ο άτυχος άνδρας μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

SHARE

loading...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ