Μετά τις απολογίες τους στην ανακρίτρια Πολυγύρου,αφέθηκαν ελεύθεροι οι 13 κάτοικοι της βορειοανατολικής Χαλκιδικής-μέλη του κινήματος κατά της εξόρυξης χρυσού, που περιλαμβάνονται σε δικογραφία για επεισόδια που σημειώθηκαν το Μάρτιο του 2012 έξω από το δημαρχείο Αριστοτέλη, στην Ιερισσό. Στην ίδια δικογραφία περιλαμβάνονται άλλοι εννέα κάτοικοι της συγκεκριμένης περιοχής, που αναμένεται να απολογηθούν την Πέμπτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όσοι απολογήθηκαν το πρωί της Τετάρτης αρνήθηκαν τη συμμετοχή τους στα επεισόδια, ενώ χαρακτήρισαν το κατηγορητήριο έωλο και κατασκευασμένο. Μετά το πέρας της διαδικασίας, αφέθηκαν ελεύθεροι και μόνο σε πέντε εξ αυτών επιβλήθηκε ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Όλα ξεκίνησαν την ώρα που ήταν σε εξέλιξη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αριστοτέλη, την οποία κάτοικοι της περιοχής φαίνεται ότι επιχείρησαν να διακόψουν. Στο σημείο κλήθηκαν αστυνομικοί και ακολούθησαν, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, επεισόδια, κατά τα οποία, οι διαδηλωτές πέταξαν βόμβες-μολότοφ, πέτρες κι άλλα αντικείμενα.

SHARE

loading...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ