Η Τουρκία πρόκειται να προχωρήσει αύριο Τετάρτη στην επανεισδοχή άλλων 200 μεταναστών που θα επαναπροωθηθούν από την Ελλάδα στο πλαίσιο της αμφιλεγόμενης συμφωνίας ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την Άγκυρα, δήλωσε σήμερα Τρίτη Τούρκος αξιωματούχος στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Οι μετανάστες θα μεταφερθούν από τη Λέσβο στην πόλη Δικελί το πρωί της Τετάρτης, διευκρίνισε αξιωματούχος στο γραφείο του κυβερνήτη της επαρχίας της Σμύρνης (Ιζμίρ).

Καμιά λεπτομέρεια δεν δόθηκε για την επιμελητειακή διάσταση αυτής της επιχείρησης ή την εθνικότητα των μεταναστών που θα δεχθεί πίσω η Τουρκία. Οι τουρκικές αρχές δεν επρόκειτο να προχωρήσουν στην επανεισδοχή κανενός μετανάστη σήμερα Τρίτη.

Η Ελλάδα επαναπροώθησε χθες Δευτέρα μια πρώτη ομάδα 202 προσώπων στην Τουρκία στο πλαίσιο της συμφωνίας η οποία υπεγράφη την 18η Μαρτίου ανάμεσα στην ΕΕ και στην Τουρκία με σκοπό την αποτροπή της ροής παράτυπων μεταναστών προς την Ευρώπη, η οποία αντιμετωπίζει τη χειρότερη μεταναστευτική κρίση μετά το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

Η αύξηση των αιτήσεων ασύλου που υποβάλλονται στα ελληνικά νησιά επιβράδυνε τις επιχειρήσεις επαναπροώθησης, δήλωσε ο Γιώργος Κυρίτσης, εκπρόσωπος του συντονιστικού οργάνου για το προσφυγικό.

SHARE

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ