Στους λογαριασμούς που θα εκδίδονται από την 1η Ιουλίου και έπειτα θα «περάσει» η έκπτωση 15% που έχει ανακοινώσει η ΔΕΗ και αφορά σε πελάτες χαμηλής και μέσης τάσης οι οποίοι εξοφλούν εμπρόθεσμα τους λογαριασμούς τους.

Αυτό ανακοίνωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Μανώλης Παναγιωτάκης, ο οποίος ανήγγειλε, επίσης, επιχειρηματικές πρωτοβουλίες στην Αλβανία και σύγκληση γενικής συνέλευσης στις 30 Ιουνίου.

Η έκπτωση του 15% όπως διευκρίνισε ο κ. Παναγιωτάκης, αφορά 5 εκατομμύρια καταναλωτές που εξοφλούν εμπρόθεσμα τους λογαριασμούς, ενώ είναι ανοιχτή και στους υπόλοιπους 2,1 εκατομμύρια που έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη, οι οποίοι μπορούν, επίσης να επωφεληθούν, εφόσον ρυθμίσουν τα χρέη τους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές μεγάλων εταιριών προς την επιχείρηση είναι 380 εκατ. ευρώ, 260 εκατ. τα χρέη του Δημοσίου και 1,85 δισεκατομμύρια από μικρές, μεσαίες επιχειρήσεις και νοικοκυριά. Δηλαδή τα συνολικά χρέη προσεγγίζουν τα 2,5 δισ. ευρώ.

Ο πρόεδρος της ΔΕΗ έκανε επίσης λόγο για ανησυχητικά σημάδια επανεμφάνισης του κινήματος «δεν πληρώνω» επισημαίνοντας ότι η έκπτωση αποτελεί ένδειξη της κοινωνικής ευαισθησίας.

SHARE

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ