Φορτίο 8,5 τόνων ανθρωπιστικής βοήθειας, που περιλαμβάνει τρόφιμα, είδη ατομικής υγιεινής, ένδυσης και υπόδησης και είδη πρώτης ανάγκης, μεταφέρθηκε σήμερα στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων της Νέας Καβάλας Κιλκίς.

Τη βοήθεια συγκέντρωσαν η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και ο δήμος Αμπελοκήπων-Μενεμένης, ενώ στη Νέα Καβάλα βρέθηκαν ο αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Συνοχής και Αλληλεγγύης, Χάρης Αηδονόπουλος και ο δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης και πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, Λάζαρος Κυρίζογλου.

Το φορτίο των 8,5 τόνων είναι μόνο μέρος της ανθρωπιστικής βοήθειας που έχει συγκεντρωθεί στις αποθήκες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και διανέμεται, τόσο στη Νέα Καβάλα, όσο και στα Διαβατά Θεσσαλονίκης και το Χέρσο Κιλκίς, όπου λειτουργούν αντίστοιχα κέντρα φιλοξενίας.

Όπως έγινε γνωστό, στη διαδικασία συγκέντρωσης διαφόρων ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, θα συμμετέχουν από αύριο και 30 εθελοντές από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

SHARE

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ