Άλλοι 300 περίπου πρόσφυγες και μετανάστες φέρεται πως διέφυγαν το απόγευμα της Παρασκευής από το hot spot της Χίου και οδοιπορούν προς το λιμάνι της πόλης,  προκειμένου να ενωθούν με τους άλλους 500 που διέφυγαν το μεσημέρι της Παρασκευής και πλέον περιμένουν την άφιξη του πλοίου της γραμμής Μυτιλήνη – Χίος – Πειραιάς για να επιβιβασθούν και να πάνε όπως λένε στον Πειραιά.

Ας σημειωθεί ότι μεγάλος αριθμός προσφύγων κυρίως από τη Συρία έχουν μπει στον χώρο του λιμανιού εκεί όπου δένουν τα πλοία. Το γεγονός καθιστά πολύ δύσκολη την πρόσδεση του πλοίου «Blue Star 1» της γραμμής προς Πειραιά το οποίο αναμένεται να φτάσει στη Χίο στις 10.30 το βράδυ της Παρασκευής.

Για άγνωστους επίσης λόγους, το απόγευμα της Παρασκευής, αναχώρησε από το λιμάνι της Μυτιλήνης το ναυλωμένο από το υπουργείο Ναυτιλίας πλοίο «Tera Jet» που βρισκόταν ελλιμενισμένο στο νησί εδώ και πολλές μέρες. Το πλοίο σύμφωνα με πληροφορίες κινείται προς τη Χίο ενώ άγνωστος είναι ο σχεδιασμός για το τι πρόκειται να κάνει εκεί. Στη Χίο το «Tera Jet» αναμένεται να φτάσει περί τις 8.30 το βράδυ της Παρασκευής.

SHARE

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ