Ένα όμορφο θέαμα με αλεξίπτωτα πλαγιάς απολαμβάνουν από χθες, όσοι βρίσκονται στην Κόνιτσα, καθώς πραγματοποιούνται στην ακριτική κωμόπολη αγώνες που διοργανώνει το Αεραθλητικό Σωματείο Ιωαννίνων και υποστηρίζει ο Δήμος Κόνιτσας.

Αθλητές από διάφορες περιοχές στην Ελλάδα συμμετέχουν στον αγώνα, σε μία περιοχή που θεωρείται από τις καλύτερες για το αγώνισμα στη χώρα μας, όπως αναφέρει ο Πρόεδρος του Αεραθλητικού Σωματείου Ιωαννίνων, Γιώργος Μπακάρος.

Ο καιρός είναι ευνοϊκός και το πέταγμα των αλεξίπτωτων γίνεται από την κορυφή του Προφήτη Ηλία, που βρίσκεται πάνω από την κωμόπολη.

Την ικανοποίηση του για τη διοργάνωση εξέφρασε ο δήμαρχος, Ανδρέας Παπασπύρου, επισημαίνοντας πως ο αθλητισμός είναι μια δημιουργική απασχόληση για τους νέους ανθρώπους που ταυτόχρονα μπορεί να λειτουργήσει ως μοχλός τουριστικής ανάπτυξης για την περιοχή του.

Ο κ. Παπασπύρου, ανεβάζει πιο ψηλά τον πήχη και φιλοδοξεί για μεγαλύτερες διοργανώσεις, οι οποίες θα αυξήσουν και την επισημότητα στην περιοχή. Για την επόμενη χρονιά, όπως λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, με την υποστήριξη από την Γ.Γ. Αθλητισμού προσδοκά να πραγματοποιηθεί το πανελλήνιο πρωτάθλημα αλεξίπτωτου πλαγιάς και αργότερα «γιατί όχι, το Προπαγκόσμιο και Παγκόσμιο».

Ο κ. Παπασπύρου, προσθέτει ότι η περιοχή προσφέρεται και για άλλα αθλήματα, όπως κανόε-καγιάκ, ράφτινγκ, τοξοβολία, ποδήλατο βουνού. Μάλιστα, αυτή την περίοδο γίνεται η διάνοιξη μονοπατιού μήκους 25χιλιομέτρων από την Κόνιτσα στην κορυφή της Τύμφης και από εκεί στην Μονή Στομίου και το παλιό γεφύρι στον Αώο.


ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ