Σε αποχή βρίσκονται από το πρωί της Δευτέρας, 25 Ιανουαρίου και για ολόκληρη την εργάσιμη εβδομάδα (μέχρι και την Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου 2016) οι δημόσιοι υπάλληλοι, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων κατά του ασφαλιστικής μεταρρύθμισης.

Σύμφωνα με την απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ, οι δημόσιοι υπάλληλοι θα απέχουν από τη συμμετοχή τους στο σύνολο των επιτροπών του Δημοσίου.

Όπως τονίζει η ΑΔΕΔΥ, η τυχόν ψήφιση του προσχεδίου της Κυβέρνησης για το ασφαλιστικό θα επιφέρει συνέπειες, κυριότερες από τις οποίες είναι:

1. Οι μειώσεις των κυρίων συντάξεων των σημερινών συνταξιούχων αλλά και των συναδέλφων που συνταξιοδοτούνται από την ψήφιση του νομοσχεδίου.

2. Η μείωση των επικουρικών συντάξεων.

3. Η ενοποίηση των Ταμείων σε ένα υπερ-Ταμείο χωρίς τον απαιτούμενο σχεδιασμό, που θα πολλαπλασιάσει τα σημερινά προβλήματα των Ταμείων και θα δημιουργήσει διοικητικό χάος.

4. Τέλος, βάζει τα θεμέλια για τη μετατροπή του αλληλέγγυου αναδιανεμητικού Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης σε ανταποδοτικό και μακροπρόθεσμα σε πλήρως κεφαλαιοποιητικό.

Η ΑΔΕΔΥ καλεί όλους τους εργαζόμενους σε πολύμορφες αγωνιστικές κινητοποιήσεις σύμφωνα με τις αποφάσεις του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ, των Σωματείων και των Ομοσπονδιών.

SHARE

loading...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ