Σκηνές έστησαν έξω από το Υπουργείο Εργασίας, στο πεζοδρόμιο της οδού Σταδίου, εργαζόμενοι στα πεντάμηνα Προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας στους δήμους των οποίων η σύμβαση έληξε στις 12 Δεκεμβρίου και ζητούν την επανατοποθέτηση τους στις θέσεις που κάλυπταν.

Οι εργαζόμενοι δηλώνουν αποφασισμένοι να παραμείνουν έξω από το Υπουργείο αν και πλέον δεν έχουν «να περιμένουν και πολλά», αλλά επιθυμούν το ζήτημα τους να γνωστοποιηθεί, προειδοποιώντας ότι αν χρειαστεί «θα κάνουν Χριστούγεννα στο δρόμο», σχεδιάζοντας και άλλες μορφές κινητοποιήσεων.

Η Σταυρούλα, εργαζόμενη στα πεντάμηνα προγράμματα, η σύμβαση της οποίας έληξε, σε δήλωση της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ αναφέρει ότι πλέον οι περισσότεροι έχουν θέμα επιβίωσης και πρέπει να βρεθεί κάποια λύση στο πρόβλημα τους άμεσα. «Έχω 3 μικρά παιδιά και είμαι πλέον άνεργη όπως και ο άντρας μου και δεν ξέρουμε τι να κάνουμε», λέει.

Στα πεντάμηνα Προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας εργάζονται 32.000 άνθρωποι και οι θέσεις που κάλυπταν, όπως υποστηρίζουν, ήταν θέσεις για πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

SHARE

loading...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ